HAN-Arnhem-in-Google-Streetview

Het bezoeken van een (imposant) Hogeschoolgebouw is een behoorlijke drempel voor veel scholieren. Of het nu gaat om een open dag of een dag kijken bij een opleiding, soms weet je niet wat je kunt verwachten en waar je moet zijn. Samen met de Faculteit Economie en Management hebben we de twee gebouwen (in Arnhem en Nijmegen) in Google Streetview geplaatst. De voordelen op een rij:

  1. Leerlingen, ouders/verzorgers en andere stakeholders kunnen alvast een gebouw kunnen bekijken om geïnspireerd te raken door de prachtige faciliteiten en zich voor te bereiden op een bezoek;
  2. Bezoekers en geïnteresseerden kunnen plannen waar ze in een gebouw moeten zijn (iedereen kan zijn locatie embedden van link de locatie in e-mail/agenda);
  3. De HAN profileert zich als moderne opleider met goede faciliteiten.

De verschillende verdiepingen en locaties kunnen eenvoudig worden embed in websites/blogs en andere online middelen. Campagnematig wordt er aandacht geschonken via sociale media rondom open dagen en andere momenten en via platformen en websites rondom studiekeuze.

Workflow Google Streetview (met 5 tips)

Voordat je een gebouw in Google Streetview kunt plaatsen, moet de locatie aangemaakt zijn in Google Mijn Bedrijf. Vervolgens laat je een gecertificeerde fotograaf (zoals Studio Mambeau) de locatie fotograferen met speciale apparatuur. Na het uploaden bij Google staat de locatie binnen enkele dagen in Google bij de bedrijfsvermelding. Enkele tips voordat je gaat starten:

  1. Pak de plattegrond van je locatie en markeer de logische loop van je bezoeker → let op: er moet ongeveer 3 – 5 meter tussen ieder punt zitten. Per locatie kun je maximaal 40 foto’s maken.
  2. Fotografeer je in ruimtes waar medewerkers werken? Licht ze dan in. Iedereen op de foto wordt altijd geblurred. Je ziet dus nooit gezichten op de foto’s.
  3. Ruim op de dag zelf goed op en maak schoon.
  4. Let op dat er geen personen in de ‘looproute’ lopen. Zitten en staan mag natuurlijk wel, graag zelfs: anders is het ook zo saai.
  5. Tot slot: gebruik de foto’s in al je marketingmateriaal en op sociale media: je kunt de verschillende punten bijvoorbeeld heel eenvoudig embedden in je website.

 

HAN Campus Faculteit Economie en Management Arnhem (Ruitenberglaan 31)

De Google Streetview foto’s van het gebouw van de campus in Arnhem en Nijmegen is voorzien van extra informatie door het inzetten van borden.

HAN Campus Faculteit Economie en Management Nijmegen (Laan van Scheut 10)

Categorieactivatie
over de auteurAljo Hartgers

Aljo Hartgers is mede-eigenaar van Sizigy. Samen met Joris en het team werken ze aan het creëren van de mooiste content voor organisaties. Hij woont in Oosterbeek, samen met zijn vriendin Tessa en zoon Olav. Hobby's probeert hij wel, maar stiekem is hij vaak gewoon aan het werk.