Inzetten van Google Streetview voor de HAN

Uit onderzoek blijkt dat het bezoeken van een (imposant) Hogeschoolgebouw een behoorlijke drempel is voor veel scholieren. Of het nu gaat om het voorbereiden en bezoeken van een Open Dag of het meelopen met een opleiding: soms weet je niet wat je kunt verwachten of waar je moet zijn. Voor de HAN heeft Sizigy als pilot twee gebouwen van de Faculteit Economie en Management (in Arnhem en Nijmegen) in Google Streetview geplaatst – succesvol, want andere gebouwen volgen.

Google Streetview voor HAN

Doelstelling van Google Streetview

Drempelvrees wegnemen, scholieren voorbereiden op hun bezoek aan het gebouw en gebruik maken van nieuwe middelen om de doelgroep te bereiken. Met deze opdracht was duidelijk dat 360-graden fotografie een goede oplossing zou zijn om de doelgroep te bereiken. Daarnaast biedt Google Streetview een unieke mogelijkheid voor alle bezoekers. Ook kun je de beelden voor veel verschillende doeleinden gebruiken.

Aanpak van deze opdracht

Samen met een gecertificeerde Google Streetview fotograaf is een plan van aanpak opgesteld (lees hierover meer in het blog met de how-to: je gebouw in Google Streetview). Het marketingcommunicatieteam van de FEM heeft informatieborden ontwikkeld die in de fotografie is opgenomen om duiding te geven aan de diverse locaties binnen het gebouw. Op één dag zijn de twee gebouwen in beeld gebracht en kunnen momenteel gebruikt worden in diverse marketingcommunicatiemiddelen.

Resultaten van Google Streetview

Na de pilot zijn andere faculteiten ook aan de slag gegaan met Google Streetview. De 360-gradenfoto’s worden gebruikt in (online) campagnes, als embeds op websites en landingspagina’s. Daarnaast staan ze op de Google Locatie van de betreffende faculteiten, naast algemene adresgegevens kunnen mensen die de locatie Googlen direct door het gebouw lopen.

 

Lees meer: Blog met tips en plan van aanpak voor Google Streetview.

werken met sizigy

neem contact op