case: HAN Master Programma’s

Ontwikkeling van video en uitvoer marketingcampagne

Bachelorstudenten bewegen

HAN Master Programma’s vroeg ons te helpen met een campagne om een aantal masteropleidingen onder de aandacht te brengen bij bachelorstudenten. De HAN biedt namelijk een flink aantal masters aan, waarbij studenten die hun bachelor hebben gehaald, direct kunnen starten met hun master. Voorheen moesten de studenten eerst werkervaring opdoen, maar dat is nu niet meer nodig. Deze mogelijkheid is nog niet bekend bij de huidige bachelorstudenten. Daarom hebben we gewerkt een aan reeks inspirerend video’s met bijbehorende activatiecampagne.

In deze campagne belichten we zowel de voordelen van direct doorstromen als de potentiële nadelen. Want nóg langer doorstuderen heeft veel impact op je financiën en je privéleven. Dankzij de verhalen van de hoofdrolspelers in de films, de studenten die nu een masteropleiding volgen, zie je dat de nadelen niet opwegen tegen alle voordelen.

Aanpak

Samen met het marketingcommunicatieteam van HMP hebben we een concept uitgewerkt dat voorziet in de belangrijkste behoefte: positieve verhalen vertellen over het volgen van een master aan de HAN. Vanuit het concept zijn niet alleen langere films van +/- 1 minuut ontwikkeld, maar ook korte Quote Snippets van 30 en 15 seconden. Deze worden ingezet in onder andere sociale mediacampagnes. 

Naast inhoudelijk masterfilms wordt ook gewerkt aan meer 30-seconden films én een overkoepelende film gericht op docenten aan de HAN. 

videocampagne

Werkwijze

Voor HAN Master Programma’s (HMP) hebben we een flink aantal films geproduceerd. Door het ontwikkelen van een vast format hebben we slim gewerkt. Bij elke unieke film zijn zowel een vierkante (1:1) als staande Quote Snippet (9:16 voor Instagram Stories) opgeleverd. Voor HMP werken we ook aan (sociale) mediacampagne en online advies.

Compleet project

Dankzij een goed uitgewerkt concept zorgen we ervoor dat het niet bij één film blijft. Voor HAN Master Programma’s werken we aan een integrale strategie rondom video. Dat houdt in dat we ons bezighouden met vernieuwende concepten en slimme campagnes. Een kort overzicht van onze werkzaamheden:

  • Advisering strategie en uitwerken integraal concept
  • Projectmanagement en scripten
  • Ontwikkeling individuele masterfilms, quote snippets van 30 en 15 seconden
  • Losstaande argumentatiefilms over het volgen van een master aan de HAN
  • Docentfilm waarin de impact van docenten op studenten centraal staat
  • Campagne op sociale media

Sanne Geurts over de samenwerking

‘Ik vind ik het een voordeel dat jullie mee hebben gedacht over het concept, een deel van de werkzaamheden uit handen nemen en het concept goed past binnen de (nieuwe) huisstijl van de HAN. En heel goed dat alles is ondertiteld én de video’s in meerdere formaten worden opgeleverd.’

– Sanne Geurts – Online marketing en communicatie adviseur HAN

 

Net als de HAN samenwerken?

Wij werken graag samen om je verhaal te vertellen. Zoals je hierboven kunt lezen werken we graag samen om een integraal concept te ontwikkelen. Meer weten over deze aanpak? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op. Direct bellen mag natuurlijk ook: 026-2022680.

Sizigy

Spoorlaan 39
3721 PA Bilthoven

06-52 85 56 24

 

Gegevens

KVK 67961592
BTW NL857244061B01