Het is soms prima om stakeholders of zelf content te (laten) maken. Deze content kan je bijvoorbeeld snel delen op sociale media (denk aan Facebook Live video) of gebruiken om later te editen voor een korte film of samenvatting. In dit blog leg ik uit welke materialen je nodig hebt en heb ik een paar do’s en dont’s.

1. Richtmicrofoon voor iPhone

De beste geluidsopnames maak je met een richtmicrofoon. Onderstaande richtmicrofoon van Shure werkt uitstekend op je iPhone en kun je heel eenvoudig  monteren met de lightning-aansluiting.

2. iPhone houder

Voor stabiele beelden is het gebruik van een statief essentieel. Deze houder van Joby werkt uitstekend en is makkelijk met een standaard statief te gebruiken.

3. Belichting van je video

Voor goede belichting in combinatie met een iPhone en statief kun je het beste deze LED lamp gebruiken. De LED lamp is op het statief te monteren. Hierdoor zijn de afstand van camera en licht gelijk. Het is daarom belangrijk om het licht te dimmen als dit nodig is. De belichting is ook op de iPhone bij te stellen maar wordt automatisch afgesteld op het onderwerp waarop je tikt. Let op! Vermijd het gebruik van meegeleverde filters.

4. Overige accessoires voor het maken van de beste video’s

Overige accessoires voor het in beeld brengen van een productie vindt je op bijvoorbeeld de site van cameranu.nl.

5. Nog een paar belangrijke do’s & dont’s

  • Zet de persoon die je wilt filmen recht onder plafond-verlichting. niet ervoor of daarachter!
  • Vermijd drukke achtergronden.
  • Vermijd het licht van TV’s.
  • Zet personen nooit direct voor een muur maar probeer zo veel mogelijk ruimte hierachter te laten, behalve als je gebruik maakt van een speciaal hiervoor bedoelde achtergrond (backdrop).
  • Zoom in op datgene dat van belang is, zoals het gezicht, handen of producten
  • Afwisseling van diversen shots maakt het geheel veel aantrekkelijker. Wissel dus beelden van sprekende hoofden (taling heads) en wijzende handen af met die van producten.
  • Wees niet bang om extreem in te zoomen op producten en personen.